انواع ترانزیت

انواع ترانزیت

ترانزیت داخلی چیست؟

ترانزیت داخلی به جابه‌جایی محموله‌های گمرک نشده از یک گمرک کشور به گمرک دیگر گفته می‌شود. به طور مثال ممکن است محموله‌ای بدون انجام عملیات گمرکی، از گمرک بوشهر، به گمرک دیگری در کشور منتقل شده و آن جا کارهای گمرکی و ترخیص آن به انجام برسد. به این نقل و انتقال داخل کشوری، ترانزیت داخلی گفته می‌شود.

ترانزیت بین المللی چیست؟

ترانزیت بین المللی، اما همان طور که از نام آن پیداست، به جابه‌جایی کالا و محموله‌های مختلف، میان دو کشور اطلاق می‌گردد. به طور مثال ارسال کالا از ایران به کانادا، از ایران به ترکیه و …، را باید ترانزیت خارجی بدانیم. به این ترتیب محموله‌های کالایی از مسیرهای مختلف که در زیر به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، از یک گمرک ایران خارج شده و به گمرک کشور مقصد وارد می‌شوند. (همین طور ممکن است به شکل معکوس کالا از کشورهای دیگر چون ترکیه، کانادا، دبی و … می‌تواند از طریق این روش‌ها وارد ایران شود.) یکی دیگر از روش های حمل و نقل کالا ترانشیپ است اگز تمایل به آشنایی با این روش را دارید مقاله ترانشیپ چیست را مطالعه کنید.

ترانزیت دریایی

تزانزیت دریایی سابقه‌ای طولانی داشته و از قرن‌ها پیش این روش برای حمل و نقل کالا میان کشورهای مختلف، مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در این شکل، صادرات نفت یا واردات آن و دیگر مایعات نیز جریان داشته و تنها مختص به کالاهای وارداتی یا صادراتی نیست. همین طور اشخاص نیز برای ارسال یا دریافت بسته‌های کالایی خود، حمل اثاث به کشورهای خارجی و … از این روش حمل و نقل بین المللی استفاده می‌کنند. در نظر داشته باشید که ترانزیت به روش دریایی، با طول زمان بیشتری همراه است و معمولا برای شرایطی که نیاز به حمل و نقل سریع باشد، مورد کاربرد قرار نمی‌گیرد.

تزانزیت هوایی

ترانزیت فرودگاه چیست؟ تزانزیت هوایی از رایج‌ترین روش‌های حمل و نقل بین المللی کالا به حساب می‌آید و معمولا برای حمل و نقل محموله‌های ارزشمند، دارای حجم و وزن کمتر و همین طور کالاهایی که نیاز به جابه‌جایی سریع دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *